Massief karton verpakkingen

Neem contact op voor meer informatie

Massief karton

Massief karton of Solid board wordt gemaakt van 3 tot 6 lagen grijs karton die zijn gemaakt van gerecycled papier en karton en weegt tussen 500 en 1200 g/m². Die lagen worden in natte toestand op de kartonmachine op elkaar geperst (het zogenoemde koetsen).

Aan de boven- en onderzijde kan een laag wit of bruin papier worden geplakt met vochtwerende eigenschappen. Daardoor behoudt massief karton langer zijn stevigheid in vochtige omstandigheden.

Om het karton nog beter bestendig te maken tegen vocht, kan een Polyethylene (PE) coating worden aangebracht. Massief karton kan ook in een waterdichte uitvoering worden geleverd. Deze eigenschap ontstaat door het optimaal vullen van de ruimte tussen de vezels. Hierdoor kan er geen water in het karton binnendringen.

Massiefkarton wordt op velformaat bedrukt en daarna gestanst. Om een kartonnen doos handmatig of machinaal op te kunnen zetten moet deze exact op maat gesneden zijn en van vouwlijnen zijn voorzien.

Het op maat snijden (stansen) en het aanbrengen van de vouwlijnen (rillijnen) en eventuele perforatielijnen (bijvoorbeeld tearstrips) vinden plaats in een bewerking op de stansmachine. Daarbij worden ook de overtollige tussenstukjes uit het karton gedrukt (als het ontwerp van de doos dat nodig maakt, zoals bij de kleppen of een venster). Vervolgens worden de dan nog platte dozen gevouwen en geplakt op de vouw-plakmachine. In de volgende stap – bij de gebruiker van de dozen – worden de geplakte dozen opgezet, afgevuld en dichtgeplakt.

Waarom massiefkarton?

Massiefkarton, een van nature vochtbestendig materiaal, is het eigentijdse alternatief voor de houten en kunststof verpakkingen die van oudsher werden (en worden) gebruikt voor ‘vochtige’ producten.

 

Flexibel

Het fabricageproces van massiefkarton biedt de flexibiliteit om de dikte en de samenstelling van het materiaal − en daarmee ook de mate van vochtwerendheid − af te stemmen op uw individuele wensen. Bovendien kan massiefkarton op vele manieren worden gevouwen en geplakt, zodat talloze constructies mogelijk zijn.

 

Uitstekend bedrukbaar

Massiefkarton laat zich uitstekend bedrukken en staat daarmee borg voor een perfecte marketinguitstraling, ook op uw verkooppunten.

Duurzaam

Massiefkarton is een voor honderd procent biologisch afbreekbaar en dus duurzaam materiaal dat goed aansluit bij het gedachtegoed van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Ruimtebesparend

Massiefkarton is stevig en compact, en dat vertaalt zich in logistieke voordelen. Zo neemt het materiaal minder transport- en opslagruimte in beslag dan andere verpakkingsmaterialen (golfkarton is bijvoorbeeld twee keer zo dik). Deze ruimtebesparing vertaalt zich in meer efficiency tegen minder kosten.