Golfkarton verpakkingen

Neem contact op voor meer informatie

Golfkarton

De productie van golfkarton is in feite een verwerkingsvorm van papier. Golfkarton wordt gemaakt van twee soorten geconditioneerd papier: gegolfd medium (fluting medium) en gladde dekbanen (liners).

Rollen van beide worden in een corrugator (golfkartonmachine) geplaatst en vervolgens door speciale machines gelijmd, gevouwen, gestanst en bedrukt in dozen van verschillende vormen en maten.

Golfkarton koppelt de duurzame aspecten van papier aan een milieubewuste productie van de uiteindelijke verpakking. De CO2-uitstoot van de productie is laag in vergelijking met andere producten. En ook de bewerking en bedrukking van golfkarton zijn milieuvriendelijk: de inkten zijn voornamelijk op waterbasis en de lijmen zijn gemaakt uit zetmeel.

Om een doos te kunnen vouwen, openen of sluiten heeft het zogenoemde rillen (vouwlijnen) en slitsen (uitsparingen) nodig. Nadat de kartonnen platen zijn bedrukt en voorzien van rillen en slitsen, worden ze gevouwen en verlijmd tot dozen. Een ingewikkelde verpakking wordt meestal gestanst.

 

Elk artikelnummer moet efficiënt en traceerbaar de logistieke keten door. Het gekende gebruik hiervoor is de gelabelde golf karton doos. Eurozak adviseert ook “Shelf Ready” doos verpakkingen. Deksel eraf, en klaar is Kees!

Alle dozen, zakken en retail verpakkingen moeten uiteindelijk gesloten worden. Automatisch, handmatig Eurozak heeft de oplossing in huis.